De wijn
Als barbecue liefhebber zijn de Old Soul wijnen een must om te proberen. Daar is ook deze witte Chardonnay geen uitzondering in. Deze houtgelagerde Old Soul chardonnay heeft een volle body met het kenmerkende vettige in de smaak. Je proeft tonen van vanille, eiken, peer, appel en abrikoos. Maar ook een exotische fruittoon van ananas. De wijn eindigt met wat verfrissende zuren van grapefruit en citroen met een kruidigheidje in de afdronk. Deze wijn in combinatie met vette vis zoals zeebaars, zalm, tonijn of forel? Fantastisch. Deze Old Soul Chardonnay is ook zeker lekker als begeleider van varkensvlees. Aangezien hij tegen dit vettige vlees kan opboksen.
Wijnhuis
Oak Ridge Winery is een volledig duurzaam familiebedrijf, gevestigd in het zonnige Lodi in California. Een familliebedrijf, met een mooie geschiedenis. In 1906 emigreerde Angelo Maggio samen met zijn vrouw Louisa vanuit Genova (Italië), naar California. De eerste druivenranken werden in 1928 gepland op hun eigen land bij hun ranch. De orginele Italiaanse wijn tradities werden gecombineerd met de warme dagen en koele nachten van California, wat nieuwe smaken met zich mee bracht. Uiteindelijk werd het een familie bedrijf, doordat de zoon en kleinzoon van Aneglo Maggio het bedrijf betraden. Toen Rudy, de kleinzoon, zijn dromen ging waarmaken met het wijnhuis, werd het wijnhuis pas echt bekend. Hij zorgde ervoor dat de Maggio familie duruzame, kwalitatieve wijnen creerden, die over de hele wereld werden gerenommeerd om hun smaak. En ik, als de Bigondier, ben wederom blij met een wijnhuis die roots uit Italië heeft.
Wijnstreek
De druiven voor deze wijn zijn afkomstig uit de Lodi wijngaarden in het zonnige California. California is verantwoordelijk voor 90% van de Amerikaanse wijnproductie en de wijngaarden staan over meer dan 1300 km verspreid. Het Lodi gebied onderscheidt zich van het meer landinwaarts gelegen deel van de Central Valley door een veel gematigder klimaat. Het mediterrane klimaat met warme dagen en koele nachten zorgen voor de perfecte omstandigheden voor het rijpen van de druiven.
Druifsoort: Chardonnay
Land: California
Smaak: Vol, boter, eiken, vanille, peer, appel, ananas en grapefruit.
Foodpairing: Zalm, zeebaars, forel, tonijn en varkensvlees.