Vegni e Medaglini
Net even ten zuiden van Montalcino, aan de overkant van de riviertjes Orcia en Ombrone, ligt in Toscane de streek Montecucco. De rode wijnen uit Montecucco worden op een vergelijkbare manier gemaakt als de befaamde Brunello di Montalcino en ook het terroir is vergelijkbaar. Het wijngebied is echter minder bekend, maar ook dat begint snel te veranderen, mede doordat het vanaf 2011 ook de hoogste denominatie DOCG kent.
Daar hebben Marcello en Rosina Vegni hun wijngaarden en boerderij, het resultaat van een huwelijk tussen de wijnfamilies Vegni en Medaglini, met in de verte uitzicht op de wijngaarden van de Brunello. Marcello en Rosina produceren een beperkte hoeveelheid wijn op hun 10 hectare wijngaarden, samen met onder andere olijfolie en varkensvlees. Het gevarieerde gebruik van hun land maakt het mede mogelijk dat er op een ecologisch verantwoorde manier wordt gewerkt.
Kijk ook op www.vegnimedaglini.it