Weingartnerei Aichinger
We cultiveren onze twaalf hectare wijngaarden met de grootste zorg en liefde om het beste uit elk oogstjaar te halen. Zelfs de vorige generatie cultiveerde de wijngaarden op natuurlijke wijze en besteedde veel aandacht aan bodembehoud, bodemgenezing en humusopbouw.
Bij een bezoek aan de wijnbar kun je kennis maken met het hele assortiment, ervan genieten en je door Susanne Zimmermann culinair laten verwennen. Het idee van duurzaamheid loopt als een rode draad door de geschiedenis van onze wijnmakerij. Opa Erich, de pionier van vergroening, erkende het belang van biodiversiteit in de wijngaard en stelde een portfolio samen van planten met een grote verscheidenheid aan positieve eigenschappen. Onze wijngaarden worden zo voorzichtig mogelijk bewerkt, daarom worden onze kostbare druiven 100% met de hand geoogst. De zachte behandeling van de most en de wijn is van groot belang om de onvervalste smaak van de druiven in de fles weer te geven. Ons doel is om de pure smaak van ons unieke terroir voor u tastbaar te maken.